Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Vitaminer og mineraler er rigtig vigtige næringsstoffer, der tilsammen udfører hundreder af funktioner i kroppen. I denne artikel vil vi beskrive de vigtigste vitaminer og mineraler din krop har brug for.

Efter at have læst nok artikler om dette emne, vil dine øjne svømme i en suppe af bogstaver med henvisninger til næringsstoffer, der er kendt ved deres initialer, såsom vitamin A, B, C, D og E, for at nævne nogle få.

I denne artikel vil du bedre forstå, hvilke næringsstoffer kroppen har, og hvad du vil gøre for at sikre, at du får nok af det.
Vitaminer og mineraler er de to vigtigste typer næringsstoffer, som din krop har brug for for at overleve og forblive sund. Nedenfor finder du oplysninger om de essentielle vitaminer, der anbefales til ældre voksne, og de anbefalede mængder til din diæt.

Vitaminerne C, D, E, K, B, A, B-vitaminer, thiamin, riboflavin, niacin, pantothensyre, biotin, B6, B12 og folinsyre.

Vigtigste vitaminer og mineraler helse skønhed sund helsea

De 12 vigtigste vitaminer!

Er A, B1, B2 ,B3 ,B5, B6, B9, B12, C, D, E og K

A vitaminer og Betacaroten

-12%

A vitaminer - Betacaroten

A-vitamin 3000 i.e. 50 tab – 7270

49,50 DKK 43,50 DKK
54,00 DKK
-28%
179,95 DKK 129,50 DKK

Hvilke vitaminer skal du indtage?

Din krop vil kun være i stand til at få de vitaminer, den har brug for, fra mad, hvis du spiser forskellige fødevarer, der indeholder forskellige vitaminer. Mængden af ​​vitaminer inkluderer vitamin A og C, men den største gruppe er B-vitaminer: B1 (thiamin), B2 (riboflavin), Niacin, B6 (pyridoxin), folinsyre, B12 (cobalamin), biotin og pantothensyre.

Nogle børn tager vitaminer dagligt, men de fleste har ikke brug for dem, fordi de spiser en række sunde fødevarer. Vitamintilskud kan udfylde hullerne i din kost, men den bedste måde at få vitale næringsstoffer fra din kost er at få dem fra din kost.

Vitaminer mod sygdomme

At spise nærende mad rig på visse vitaminer kan hjælpe med at bekæmpe sygdomme. Denne guide er skrevet så du kan finde ud af, hvad vitaminer er, og hvordan de kan hjælpe dig med at forblive sund. Din krop absorberer vitaminer og næringsstoffer bedst, når de kommer fra diætkilder.

C-vitaminrige fødevarer inkluderer appelsiner, grapefrugt, mandariner, jordbær, peberfrugter, spinat, grønkål og broccoli. En daglig indtagelse af C-vitamin er afgørende for et godt helbred, da din krop ikke producerer eller opbevarer vitamin C. Den gode nyhed er, at C-vitamin findes i mange fødevarer, og de fleste mennesker behøver ikke tage C-vitamin, selvom en læge rådgiver det. Din krop producerer også D-vitamin og kalium.

Nogle mennesker på en vegetarisk diæt har muligvis brug for et vitamin B12-supplement.
Vitaminer og mineraler er vigtige næringsstoffer, og de udfører hundreder af funktioner i kroppen. Der er en fin linje mellem at få nok af det til at være sundt, og for meget af det kan ende med at skade dig. Sund kost er stadig den bedste måde at få nok vitaminer og mineraler på.

Nogle vitaminer hjælper dig med at modstå infektioner og holder dine nerver sunde, mens andre hjælper din krop med at finde energi fra mad og hjælper dit blod til at størkne. Hvis du følger diætretningslinjer, kan du få nok af de fleste vitaminer fra din diæt. Råvarer inkluderer ca. 30% af de vitaminer og mineraler, som vores kroppe har brug for, og kan ikke producere selv i tilstrækkelige mængder.

Mineraler til kroppen

Mineraler, som vores krop har brug for at fungere, findes over hele verden og i mad. Nogle mineraler såsom jod og fluor er kun nødvendige i små mængder. Men folk har brug for en regelmæssig forsyning af vandopløselige og fedtopløselige vitaminer.

Vitaminer og kosttilskud

Vitaminer og kosttilskud Mange mennesker i Danmarktager multivitaminer eller andre kosttilskud, men det er ifølge forskning ikke nødvendigt eller nyttigt. Denne artikel forklarer, hvad vitaminer er, hvordan man får dem, og hvilke fødevarer der er de bedste kilder. Mere detaljeret information om vitaminer og mineraler kan findes i vores specialcenter.

Vitaminer er næringsstoffer, som din krop har brug for til normal cellefunktion, vækst og udvikling. De er opdelt i to hovedkategorier, baseret på hvordan de fungerer i kroppen. Fedtopløselige vitaminer såsom vitamin D, E og K opbevares i kroppens fedtvæv, hvor de let absorberes.

De vigtigste vitaminer

De vigtigste vitaminer er organiske molekyler, en række molekyler, der er kemisk beslægtede med hinanden. Udtrykket “vitamin” stammer fra ordene “vital” og “amin”, fordi vitaminer er vitale og kan betragtes som aminer.
Primære underskud opstår, når en organisme ikke får nok vitaminer fra kosten. Sekundære underskud skyldes underliggende lidelser, der forhindrer eller begrænser vitaminindtagelse og -brug, eller livsstilsfaktorer såsom rygning, overdreven alkoholforbrug eller brugen af ​​medicin, der hindrer vitamin A-indtagelse eller -brug.

Fået energi og mangler du en hobby?

Har du fået overskud og energi efter at have prøvet nogle vitaminer og mineraler, så er et DIY (Gør det selv) projekt en rigtig god ide til en hobby. Det kan du læse mere om på Hobbyudstyr.dk.

B Vitaminer

Vitaminer og genetik, fysisk aktivitet og mere

Dette kan skyldes din krops manglende evne til at nedbryde lactose indeholdt i mejeriprodukter. Det beløb, du mister efter 30 år, er påvirket af genetik, etnicitet, fysisk aktivitet, køn, hormonniveauer, diæt og køn. Du kan erstatte det, du mister fra mad, med dit aktivitetsniveau, men du kan ikke øge, hvor meget du sparer.
Din krop har brug for vitaminer og mineraler for at fungere ordentligt, så du kan vokse og udvikle dig som du gør.

Når du spiser mad, der indeholder fedtopløselige vitaminer, opbevares disse vitaminer i fedtvævet i din krop, ligesom leveren. Du kan også spise mad med vandopløselige vitaminer, men disse opbevarer ikke så meget i kroppen.

Kosttilskud

De fleste vitaminer, der sælges som kosttilskud, må ikke overstige det maksimale daglige indtag, kendt som den tolerable grænse (UL eller øvre grænse).

Vitaminprodukter med lovgivningsmæssige grænser betragtes ikke som kosttilskud og skal registreres som receptpligtig eller ikke-receptpligtig receptpligtig medicin på grund af deres potentielle bivirkninger. Europæiske regler definerer grænserne for doseringen af ​​vitaminer eller mineraler og deres sikre anvendelse som kosttilskud.

Kosttilskud og vitaminer til dyr og kæledyr

Mangler dit dyr eller kæledyr også energi, så kan du se hvad de tilbyder på DyreUnivers.dk. Der er helt sikkert noget der kan hjælpe, eller i det mindste forkæle dine gode venner.

B1 – Thiamin, B12 – Cobalamin, B2 – Riboflavin,B3 vitamin – Niacin, B6 vitamin – Pyridoxin, B5 vitamin – Pantotensyre, B7 vitamin – Biotin og B9 vitamin – Folat/folinsyre

Veganske Vitaminer og mineraler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *