Hvis du overvejer at prøve en ny diæt til at kaste et par kilo, er keto diæt sandsynligvis ikke den første ting, du kommer til at tænke på.

Madrevolutionen er begyndt, og denne lav carb diæt har fået accept. Da der findes forskellige versioner af Keto, vil vi gerne sige, at vi tror, at vi for nemheds skyld vil holde os til den almindelige Keto diæt.

Om Keto Diæten

På en keto-diæt spiser du meget mere fedt og protein, hvilket kompenserer for tabet af kulhydrater. En god keto diæt betyder at holde sig til en diæt med højt kulhydratindhold, fedtfattigt og højt proteinindhold.

Hvis du holder dig til en keto-diætplan, går din krop ind i en tilstand af ketose, en metabolisk tilstand, der opstår, når kroppen bruger ketoner. Kort sagt er ketos diæt den måde, du spiser, der får din krop til at forbrænde en eller anden form for keton, men ikke alt.

Hvis du følger en keto diæt, vil du falde i noget, der kaldes ketose, hvis din krop ikke har nok kulhydrater til, at dine celler kan bruge til energi. Normalt tager det cirka 3 dage, indtil kroppen går ind i ketose efter begyndelsen af keto diætten. Det vil tage flere uger for det at tilpasse sig effektivt til fedtforbrænding i stedet for kulhydrater.

Keto Diæt eller paleo diæt

For at give dig en meget grundlæggende definition siger vi, at paleo på nogle måder er meget lig keto diæten, men det er en low carb-version af paleo diæt.

Forskelle på Keto diæten

Denne version af Keto er normalt designet til atleter, der har brug for flere kulhydrater til intens træning. Mennesker, der træner, følger normalt en målrettet keto diæt, og dette er rettet mod mennesker, der har en diæt med højt kulhydrat indhold, lavt fedtindhold og moderat til højt indhold af kulhydrater.

-26%
-23%
219,95 DKK 169,94 DKK
-50%
249,00 DKK 124,50 DKK
-14%
47,95 DKK 41,00 DKK
-83%
59,00 DKK 10,00 DKK

Tab dig på en Keto diæt

Dette betyder, at folk kan tabe sig, hvis de følger den samme strenge keto-diætplan, men taber sig mere. På trods af det indtryk, at nogle mennesker giver, at en low-carb diæt som ketos hjælper dig med at tabe fedt, gør det ikke.

Keto influenza

Derudover er ketose, en tilstand, hvor kroppen bruger fedt til energi i stedet for kulhydrater, noget der observeres hos nogle mennesker, herunder mennesker med anoreksi, i perioder med sult. En person, der nyligt er på keto-diæt, kan opleve det, der kaldes “keto influenza” på grund af nedsat energi og humørsvingninger forårsaget af deres krops tilpasning til ketos. Ud over at reducere mængden af vand kan dette også skylle elektrolytter ud og gøre folk syge, hvilket er kendt som “keto influenza.”

Keto til vegetarer og veganere

For vegetarer og veganere kan det være svært at holde sig til en keto-diæt, da mange af kalorierne i kosten kommer fra kulhydrater. Af denne grund er det vanskeligt at besvare spørgsmålet “Hvad er ketos-dietten?” fordi det kan gøre det på forskellige måder.

-14%
249,00 DKK 214,14 DKK
-35%
-8%
35,95 DKK 32,95 DKK
-40%
999,00 DKK 599,00 DKK

Forskellige måder at være på Keto slankekur

Nogle mennesker vælger at tælle kulhydrater omhyggeligt, andre fokuserer simpelthen på at spise kulhydratfattige fødevarer (keto), og stadig andre betragter kulhydrater som stærkt begrænsede. Nogle mennesker på en ketos (eller lav-carb) diætister vælger at tælle samlede kulhydrater i stedet for netto kulhydrater, men nogle mennesker gør det ikke. Imidlertid henviser mange mennesker til Keto diæten, som kun indebærer at spise mad med lavt kulhydra tindhold, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, som “Modificeret Atkins-diæt.”

Ketos oprindelse

Ketos oprindelige livsstil har været kontroversiel i Danmark og andre dele af verden i mange år. Generelt er fordelene ved keto-diætplanen stort set de samme som for andre diæter med lavt kulhydrat indhold, men der er nogle forskelle, såsom brugen af ​​fedtfattige fødevarer og højere proteinindtag. En keto diæt, der normalt øger virkningen af ​​en diæt med lavt kulhydrat indhold på kropsfedtindholdet.

Resultaterne forbedres normalt ved reduktion i blodtryk, kolesterol, blodsukker og blodsukker. Mens diæt med lavt fedtindhold, højt kulhydratindhold måske appellerer til flere sundhedseksperter, har ketogene diæter skabt interesse i USA og andre dele af verden. Keto-dietten svarer til Atkins-dietten eller andre diæter med lavt kulhydrat indhold, som tilskynder til indtagelse af fødevarer, der indeholder lave kulhydrater og i stedet spiser mere fedt.

Selvom det er ens, er det ikke så strengt som Paleo– eller Atkins-diæten, som også har en lav-carb-rutine.

Læs mere om keto her!

2 tanker om “Keto diæt – Hvordan virker den og hvad kan den gøre for dig?

  1. Pingback: Paleo Diæt - Er denne slankekur god for dig? - helsea

  2. Pingback: Januar Slankekur - Find den rigtige til dig! - helsea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *